Trainen

Vergrijzing. Krapte op de arbeidsmarkt. Taken die continu veranderen.… Met de thema’s jobfit en topfit gaat u aan de slag om uw organisatie voor te bereiden op de toekomst. Met aandacht voor inzetbaarheid behoudt u uw medewerkers.

De sessies zijn altijd op maat, afhankelijk van wat er speelt binnen uw organisatie. Een paar voorbeelden:

Jobfit

Jobfitte medewerkers hebben loopbaanperspectief:

N

Eigenaarschap

N

Samenwerking / Teambuilding

N

Hoe voer je een goed gesprek?

N

Mobiliteit en flexibiliteit; werk en toekomst

N

Timemanagement

Topfit

Topfitte medewerkers zijn vitaal inzetbaar:

N

Motivatie, energie

N

Werkstress, veerkracht, managen van verwachtingen

N

Werkgeluk, werk en privé in balans, werkplezier

N

Contact, vertrouwen, respect

N

Gewenst gedrag

Aanvullende informatie over de sessies

$

Deze interactieve sessies worden bij u op locatie gegeven, hierdoor is er geen reistijd en -kosten voor uw medewerker (indien gewenst faciliteren wij de locatie).

$
De sessies zijn laagdrempelig en concreet, worden op maat gegeven en daardoor beschikbaar voor alle niveaus.
$
Tijdsduur van de sessie varieert tussen 1,5 en 2 uur. Hierdoor is uw medewerker op deze dag ‘gewoon’ aanwezig om te werken. Onze ervaring is dat bij een sessie van maximaal 2 uur de focus, concentratie en spanningsboog effectief blijft. Eventueel de sessie combineneren met ontbijt, lunch of een borrel zorgt voor bevordering van de samenwerking tussen uw medewerkers.
$
Aantal deelnemers per sessie: 6-8 medewerkers. Hierdoor is de investering voor uw organisatie relatief laag.
$
We sturen uw medewerkers niet met lege handen naar ‘huis’. We geven handvaten mee om in het dagelijks werk concreet aan de slag te gaan met wat er geleerd is of met de bewustwording die gecreëerd is; het is Time to talk. We weten uit ervaring dat door de waan van alle dag en drukte op de werkvloer, besproken onderwerpen snel weer vergeten zijn. We overhandigen iedere medewerker een sjabloon van Time to talk met als doel het geleerde concreet toe te gaan passen in het werk. Dit gebeurt met kleine substappen om het uiteindelijke doel te bereiken.
$
Het heeft onze voorkeur om 2 tot 3 keer per jaar een sessie te faciliteren, hierdoor waarborgen wij de kennis en de Time to talk.